Вместо да пише оценки и отзиви за учениците в електронния дневник

...
Вместо да пише оценки и отзиви за учениците в електронния дневник
Коментари Харесай

Училищен директор агитира за ГЕРБ и себе си в електронния дневник

Вместо да написа оценки и мнения за учениците в електронния дневник shkolo, шефът на 119 СУ " М. Арнаудов " в София Диян Стаматов приканва родителите им да го поддържат и да гласоподават за него на изборите в неделя, сигнализираха във вторник шокирани родители. Стаматов, който бе зам.-министър на образованието в предходния кабинет " Борисов ", е претендент за общински консултант от гражданската квота на ГЕРБ " по персоналната покана на Йорданка Фандъкова ", както написа самият той в известието си на учебната платформа.

" Обръщам се към вас с персоналната молба, в случай че прецените за рационално и вярно, да ме подкрепите ", се споделя в посланието на Стаматов, като даже показва номерата на неговата бюлетина и на преференцията. Той вярвал, че в новото си занятие ще бъде по-полезен на учебното заведение и на просветителната система в регион " Изгрев ". В обръщението си Стаматов, който повече от 10 години управлява едно от най-големите учебни заведения в София, напомня нескромно свършеното - " създадохме правила и полезности, подобрихме очевидно материалната база, направихме редица нововъведения в просветителния развой ".  

Агитацията на Стаматов безусловно взриви Facebook. Там голям брой родители и жители показаха възмущението си от постъпката му. Мненията им варираха от това, че сходна предизборна демонстрация е " противозаконна ", " неморална ", " ужасна и грозна " и че Стаматов би трябвало да бъде осъден от Централната изборна комисия (ЦИК) или от общинската (ОИК), както и от инспектората по обучение. Чуха се и апели " Вън политиката и политиците от учебното заведение " и за уволнението на Стаматов. 

Самият той регистрира пред " Сега " като неточност, че в известието си до родителите е показал номера на бюлетината и преференцията, с която взе участие в изборната конкуренция. С него той възнамерявал главно да ги осведоми за кандидатирането си за общински консултант. " Според мен това не е агитация, никого не пропагандирам, никого не насилям, а просто осведомявам. Дори съм се извинил, че за пръв път от 15 година съм се обърнал за тяхната поддръжка ", добави той.

Всъщност родители на възпитаници от 119 СУ са се обадили в ЦИК, с цел да я сезират за случая. Служител на комисията ги е посъветвал да изпратят тъжба, която ще бъде прегледана и на по-късен стадий ще бъде взето решение. Председателят на ЦИК Стефка Стоева разяснява пред " Сега ", че сходен сигнал не е постъпвал до вторник следобяд и не е бил обсъждан. " От вас узнавам за случилото се. Не сме разглеждали такава тъжба. Заседаваме непрекъснато и взимаме решение по разнообразни проблеми ", уточни Стоева, като акцентира, че анонимни тъжби не се преглеждат.    

В късния следобяд известието на Стаматов бе изтрито от електронния дневник на учебното заведение.

ЗАКОНЪТ

Изборният кодекс постановява, че не се позволява предизборна пропаганда в държавни и общински институции, институции, държавни и общински предприятия и в търговски сдружения с повече от 50 на 100 държавно или общинско присъединяване в капитала.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР